Profiel Persoon Publicaties Partners Contact Imergis Portaal  

Publicaties van Imergis Organisatiebloei

Congresverslagen

Download dit verslag in PDF Persoonlijk verslag van het BZK Veiligheidscongres 2010, 11 november 2010, FIGI Zeist
 
 

Download dit verslag in PDF Persoonlijk verslag van het NVBR congres 2010, 24 september 2010, NBC Nieuwegein
 
 

Download dit verslag in PDF Persoonlijk verslag van het Seminar "Ladinggegevens", 18 juni 2010, Rotterdam
 
 

Download dit verslag in PDF Persoonlijk verslag van het BZK Innovatiecongres, 19 mei 2010, Spant!, Bussum
 
 

Download dit verslag in PDF Persoonlijk verslag van het NVBR symposium "De Brandweer over morgen", 24 maart 2010, Den Haag
 
 

Download dit verslag in PDF Persoonlijk verslag van het BZK Veiligheidscongres, 11 november 2009, Den Haag
 
 


Kaarten

Imergis werkt jaarlijks de overzichtskaarten bij van de veiligheidsregio's en de ketenpartners zoals gemeenten, provincies, politie, ambulancezorg, waterschappen, rijkswaterstaat, waterbedrijven, defensie, etc. De kaarten zijn beschikbaar in rasterformaat. Deze kaarten zijn vrij te gebruiken met bronvermelding.
Het overzicht van actuele kaarten is te vinden in de Sectie Geo van deze website.
 


Overige downloads

Najaar 2010: Publicaties over SAIL 2010 in magazines

In 2010 heeft Jan-Willem bijgedragen aan de (geografische) informatievoorziening voor veiligheidsregio's (Meldkamer, ROT, COPI) tijdens de SAIL parade van 19 augustus 2010. De resultaten hebben ondermeer geleid tot een veel snellere reanimatie op het overvolle Noordzeekanaal. Lees het artikel in BZK Magazine Nationale Veiligheid en het artikel in het vakblad Incident.
 


Imergis organisatiebloei

J.W.'s Blog

Op naar 2012 - de grote reset

De Maya's hebben honderden jaren lang de bewegingen van de hemellichamen gevolgd, en hebben niet alleen patronen in die bewegingen ontdekt, maar ook de samenhang daartussen op indrukwekkende wijze beschreven. De bewegingen van die hemellichamen beïnvloeden in zekere mate de elektro-magnetische velden van onze Aarde en dus ook de hersengolven van onze eigen hersenen (via de Schumann-frequentie). Het effect is nooit objectief aangetoond en ook niet of nauwelijks meetbaar, maar het geschiedenisboekje laat teveel parallellen zien om het verhaal van de Maya's zomaar te negeren. Door extrapolatie konden zij ook voorspellingen doen. Zo meenden zij dat we eind 2012 (of eind 2011 volgens sommige andere berekeningen) de dertiende grote cyclus ingaan en dat tot die tijd zo'n beetje alles in stroomversnelling en chaos komt. Waarvan akte zou ik zeggen als je de nieuwsberichten de afgelopen jaren bekijkt. Vergaat de wereld eind 2012? Geenszins, maar er ontstaat wel een nieuw niveau van bewustzijn, dat wordt gekarakteriseerd door een paradigma-shift van 'plan & control' naar 'sense en respond'. Steeds meer organisaties voelen dat merkbaar. De maakbare organisatie, de planbare projecten: het werkt niet meer. We komen in een netwerksamenleving op basis van werkbaarheid nu. De boodschap: 'letting go & letting come' — loslaten en toelaten wat er komt.

Agenda

Er zijn nog geen komende gebeurtenissen toegevoegd.