Informatiemanagement Visie Track record OOV-sector Contact Imergis Portaal  

Imergis adviseert over informatiemanagement

Imergis organisatiebloei adviseert partijen in de publieke sector over hoe bloeiende resultaten te behalen met informatiemanagement. De kern van de advisering is het model van de cyclische bloem, de reis naar organisatiebloei:
 

Imergis model Informatiemanagement.

Voor Imergis is informatiemanagement één schakel in de cyclische reis naar organisatiebloei via organisatie, processen, informatie, ict en... mensen. "Bloei komt uit energie" is het credo. Het begint en eindigt altijd met de energie in mensen en die vertalen naar organisatiebloei.

Dit onderdeel van de website van Imergis beschrijft de visie, het werkveld en het track record van Imergis op informatiemanagement.


Imergis organisatiebloei

J.W.'s IM Blog

Informatiemanagement, waarom?

Bij veel organisaties staat informatiemanagement nog steeds niet erg hoog op de prioriteitenlijst. Het is ongrijpbaar en zou eigenlijk zichzelf moeten regelen. Een heel nieuwe burgergeneratie heeft echter inmiddels de cruciale functie van informatiemanagement in het oog, getuige de vele nieuwe 'social media' zoals Linkedin en Twitter. Zonder informatie ben je nergens en het stroomt overal doorheen. Maar als een organisatie wordt gevraagd de belangrijkste informatieproducten op te noemen die bepalend zijn voor de core business en waar alle werkprocessen op bouwen, dan wordt het vaak stil. Niet voor niets benadrukt hoogleraar Jan Grijpink de volgorde "eerst informatiseren, dan organiseren, dan pas automatiseren". Willen organisaties niet overbodig worden gemaakt door burgers en bedrijven die dit wel snappen en toepassen, dan doen ze er goed aan dat eens op te pakken.


Agenda

Er zijn nog geen komende gebeurtenissen toegevoegd.